Ах тия шопи - още нещо за шопите, шопските танци и техният бит

39,00 лв.

Автор: Ради Радев

Издатество: Експрес Принт

Година: 2021

Страници: 422

Град на издаване: София

Корици: Меки

 

"Книгата "Ах тия шопи - още нещо за шопите, шопските танци и бит" от известния хореограф Ради Радев е ценна не само с богатия теоретически материал, с многобройните фолклорни образци, но и с удачно поднесения хумор на шопа. Убедена съм, че тази книга трябва да се разтвори първо на страниците, които умело ни пренасят сред живот на шопа, разкриват черти от неговия богат характер - бистър ум, трудолюбие, любов към фолклора - обичаи, песни, музика и танци. Богатството на обредите му, чувството му за хумор. Какво казват религиите за смеха: Будизмът - "...щастлив е този, който умее да се смее". Ислямът - "...не на всичко се смей!". Християнството ни учи, че смехът пречиства! Затова той трябва да ни отвежда над всичко. Умение е да иронизираш, осмееш себе си, да посрещнеш загубите си с усмивка. Смехът на шопа обхваща много послания. Може би всеки шоп е едно послание! Мужду редовете на тази книга ние усещаме и посланието на автора. Не всичко може да се изкаже, не всички знания могат да се предадат. Разтворил страниците на своя богат живот Ради Радев ни представя най-ценното от тях. Теоретическите заключения на автора разкриват етапи от развитието на българската хореография. Тази страна от неговия труд ще извоюва особено място в хореографската ни литертура. Богатството на отделните подзаглавия в книгата ни разкриват всеобхватния подход към темата "Шопския фолклор". Надарен с изключителни физически и морални качества, необходими за всеки за всеки хореофграф, Ради Радев бе великолепен, стилен и представителен изпълнител в "Държавния ансамбъл за народни песни и танци - Филип Кутев"....." - казва за книгата и автора, Снежана Петрова /Дългогодишен редактор на сп. "Танцово изкуство"/

 

 

Доставка
Доставка

  • В рамките на Република България, артикулите, които сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес или удобен за Вас офис на куриерската фирма . Опция за преглед и тест е включена във всяка пратка.

Направените поръчки се обработват в рамките на 1 работен ден /когато са в наличност/. Когато артикулът не е в наличност, срокът за изработка и доставка е в рамките на 10 работни дни. Стандартната доставка между 1 и 3 чифта, но не повече от 2 кг, струва между 4-7 лв., според населеното място на клиента. Разходите по доставка на поръчка между 2 и 5 кг., струват между 5-9 лв., според населеното място на клиента. 

Посочените цени са приблизителни. Те засягат доставки, направени на територията на България, които не отговарят на условията да бъдат безплатни. Всички поръчки направени в делничен ден след 15:30 ч., събота и неделя или по време на официални празници, се обработват в първия работен ден след това.

 

  • Извън рамките на Република България, артикулите, който сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес. 

Доставката се осъществява в рамките на 3-7 работни дни, като цената за пратка до 5кг. е от 30.00 лв до 60.00 лв, в зависимост от държавата, за която ще бъде пратката.

За доставки в чужбина е необходимо предварително заплащане на стойността на поръчаните продукти и доставката с банкова карта или банков превод. НЕ  е възможна опция Наложен платеж!

 

  • След като при нас постъпи заявка от Вас, че искате да закупите даден модел, ще получите потвърждение по e-mail за направената поръчка. Пак по e-mail ще бъдете уведомени за всяка промяна в статуса на Вашата поръчка.

 

* Моля, проверете внимателно коректността на информацията за връзка с Вас. В случай, че поръчаният модел не е в наличност, клиентът се уведомява по телефон или e-mail 

 

* При използване на банков превод, клиента трябва да отбележи и да заплати всички банкови такси за негова сметка!

 

* Разходите по връщането и изпращането са за Ваша сметка. Посочените цени са в лева.

 

  • Имате възможност да разгледате лично предлаганите от нас артикули в нашия Дюкян "На Орото" в гр. София, ул. "Черковна" 64

Красиви елементи

Невероятно допълнение към всяка визия

Съкровище във Вашите ръце

Специализираната литература ще Ви въведе най-пълноценно в магията на българския фолклор!

Вижте повече