Професионални Танцови Обувки

Професионални Танцови Обувки

виж продукти

Българска етнология - списание (Различни броеве)

5,00 лв.

Издание на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей
при Българската академия на науките

 

Списание „Българска етнология” е рецензирано издание на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българска академия на науките.

Списанието е форум за обсъждане на актуални исторически и съвременни теми и за представяне на нови подходи в широкото поле на етнологията, антропологията, фолклористиката, културологията, историята на културата, музеологията. Редакционната колегия се стреми да осигури поле за градивни дебати с плурализъм на мнения и методи.

Процесите на глобализация и търсенето на разнообразни перспективи и сравнителен анализ на всекидневния живот на групи и общности в различни исторически, социално-икономически и политически условия разширява географския обхват на етноложките изследвания отвъд България, отвъд Балканите, отвъд Европа. Водеща при представянето на тематичните области е една отворена концепция за етнологията като наука за изучаване на ритуалите и символичните действия, на дискурсивните практики и на всекидневния опит, на специфичните (само)представяния и възгледите за идентичност, както и на практиките на историческите и съвременните общности и индивиди, независимо от тяхната етническа, социална, религиозна или възрастова принадлежност.

Редакционната колегия поддържа добрата практика отделни броеве на списанието да бъдат посветени на значими за науката теми, като за съставители се канят изявени изследователи от страната и чужбина. Списанието публикува и статии извън тематичните акценти на отделните броеве, които намират място или в сборни книжки или в рубриките „Изследвания“ и „Материали“.

„Българска етнология” предлага информация за различни академични събития: рецензии за нови публикации, представяне на изложби, отзиви за международни конференции, конгреси или други форуми, свързани с широкия интердисциплинарен тематичен кръг на списанието.

 

Предлаганите налични броеве, които може да изберете от секцията са тези:

бр.1/2017, бр.2/2017, бр.3/2017, бр.4/2017; 

бр.1/2018, бр.2/2018, бр.3/2018, бр.4/2018;

бр.1/2019, бр.2/2019, бр.3/2019, бр.4/2019;

бр.1/2020, бр.2/2020

 

Доставка
Доставка

  • В рамките на Република България, артикулите, които сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес или удобен за Вас офис на куриерската фирма . Опция за преглед и тест е включена във всяка пратка.

Направените поръчки се обработват в рамките на 1 работен ден /когато са в наличност/. Когато артикулът не е в наличност, срокът за изработка и доставка е в рамките на 10 работни дни. Стандартната доставка между 1 и 3 чифта, но не повече от 2 кг, струва между 4-7 лв., според населеното място на клиента. Разходите по доставка на поръчка между 2 и 5 кг., струват между 5-9 лв., според населеното място на клиента. 

Посочените цени са приблизителни. Те засягат доставки, направени на територията на България, които не отговарят на условията да бъдат безплатни. Всички поръчки направени в делничен ден след 15:30 ч., събота и неделя или по време на официални празници, се обработват в първия работен ден след това.

 

  • Извън рамките на Република България, артикулите, който сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес. 

Доставката се осъществява в рамките на 3-7 работни дни, като цената за пратка до 5кг. е от 30.00 лв до 60.00 лв, в зависимост от държавата, за която ще бъде пратката.

За доставки в чужбина е необходимо предварително заплащане на стойността на поръчаните продукти и доставката с банкова карта или банков превод. НЕ  е възможна опция Наложен платеж!

 

  • След като при нас постъпи заявка от Вас, че искате да закупите даден модел, ще получите потвърждение по e-mail за направената поръчка. Пак по e-mail ще бъдете уведомени за всяка промяна в статуса на Вашата поръчка.

 

* Моля, проверете внимателно коректността на информацията за връзка с Вас. В случай, че поръчаният модел не е в наличност, клиентът се уведомява по телефон или e-mail 

 

* При използване на банков превод, клиента трябва да отбележи и да заплати всички банкови такси за негова сметка!

 

* Разходите по връщането и изпращането са за Ваша сметка. Посочените цени са в лева.

 

  • Имате възможност да разгледате лично предлаганите от нас артикули в нашия Дюкян "На Орото" в гр. София, ул. "Черковна" 64

Красиви елементи

Невероятно допълнение към всяка визия

Съкровище във Вашите ръце

Специализираната литература ще Ви въведе най-пълноценно в магията на българския фолклор!

Вижте повече