САМОКОВСКА ВЕЗБА 

30,00 лв.

САМОКОВСКА ВЕЗБА 

---
МОНОГРАФИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ СЪС 115 ЧЕРНО-БЕЛИ И ЦВЕТНИ ИЛЮСТРАЦИИ И ГРАФИЧНИ СХЕМИ НА АВТЕНТИЧНИ БЪЛГАРСКИ ШЕВИЦИ

Автор: Павлина Митрева (1982)
Издание: Фототипно 
Качество: 8/10 (текста е набран на ново)
Албум: Луксозен
Формат: (A4 - портретно)
Обем книжно тяло (114 печ. стр.)
Корица: Твърда
Комплектовка: Книжно тяло шито с конци
Брой чено-бели и цветни илюстрации и схеми: 115

"Самоковският везбен орнамент е значителна изява в културната история на българския народ. Той се отличава от другите етнографски класифицирани шевици с безпорната си красота, оригиналност, жизненост и преди всичко с високо художествените особености, разкрити и застъпени в богатството от четирите основни вида орнаменти - геометрични, растителни, животински и човешки фигури." 

Време е да се запознаем с кода на самоковската везба чрез този наистина уникален и безценен за българската култура труд - свидетелство за историческото развитие на този колоритен етнографски регион. 

Доставка
Доставка

  • В рамките на Република България, артикулите, които сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес или удобен за Вас офис на куриерската фирма . Опция за преглед и тест е включена във всяка пратка.

Направените поръчки се обработват в рамките на 1 работен ден /когато са в наличност/. Когато артикулът не е в наличност, срокът за изработка и доставка е в рамките на 10 работни дни. Стандартната доставка между 1 и 3 чифта, но не повече от 2 кг, струва между 4-7 лв., според населеното място на клиента. Разходите по доставка на поръчка между 2 и 5 кг., струват между 5-9 лв., според населеното място на клиента. 

Посочените цени са приблизителни. Те засягат доставки, направени на територията на България, които не отговарят на условията да бъдат безплатни. Всички поръчки направени в делничен ден след 15:30 ч., събота и неделя или по време на официални празници, се обработват в първия работен ден след това.

 

  • Извън рамките на Република България, артикулите, който сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес. 

Доставката се осъществява в рамките на 3-7 работни дни, като цената за пратка до 5кг. е от 30.00 лв до 60.00 лв, в зависимост от държавата, за която ще бъде пратката.

За доставки в чужбина е необходимо предварително заплащане на стойността на поръчаните продукти и доставката с банкова карта или банков превод. НЕ  е възможна опция Наложен платеж!

 

  • След като при нас постъпи заявка от Вас, че искате да закупите даден модел, ще получите потвърждение по e-mail за направената поръчка. Пак по e-mail ще бъдете уведомени за всяка промяна в статуса на Вашата поръчка.

 

* Моля, проверете внимателно коректността на информацията за връзка с Вас. В случай, че поръчаният модел не е в наличност, клиентът се уведомява по телефон или e-mail 

 

* При използване на банков превод, клиента трябва да отбележи и да заплати всички банкови такси за негова сметка!

 

* Разходите по връщането и изпращането са за Ваша сметка. Посочените цени са в лева.

 

  • Имате възможност да разгледате лично предлаганите от нас артикули в нашия Дюкян "На Орото" в гр. София, ул. "Черковна" 64

Красиви елементи

Невероятно допълнение към всяка визия

Съкровище във Вашите ръце

Специализираната литература ще Ви въведе най-пълноценно в магията на българския фолклор!

Вижте повече