Разказвайки образа

10,00 лв.

Издател: Сфрагида

ISBN: 9549077624

Година на издаване: 2003

Брой страници: 238

Корици: меки

Формат: 20.5 х 21

Език: български

 

"Разказвайки образа" е втората читанка ("Следистории на изкуството" беше публикувана през 2001) от общ издателски и образователен проект, свързан с курсове на съставителите в Нов Български Университет, София.
Целта на проекта е да проблематизира понятия и категории, структурирали изучаването на изкуството в историческа перспектива. Проблематизиране, което да доведе до изработване и прилагане на подходи, отнасящи се до по-широкото понятие "визуален образ" и които са свързани с техниките за неговото създаване, разпространение и усвояване / употреба, с променящите се конвенции на гледането.
Затрудненията при описанието и тълкуването на образа отдавна не могат да се вместят в рамката на историята на изкуството, дори само защото не е ясно какво следва да се разбира както под изкуство, така и под история. По-ясни изглеждат опитите да се формират проблемни наддисциплинарни полета, чрез които да се изследват присъствията на визуалния образ.
Ориентацията в интелектуалните среди, от които са подбрани текстовете, и достигането до убеждението, че именно те трябва да бъдат преведени, представляваше значителна сложност. Старахме се, заедно с
преводач(к)ите, да редактираме текстовете както езиково, така и научно; да уеднаквяваме термини, да сверяваме имена, заглавия, материали на произведенията, цитати от вече преведени съчинения и посочване на
българските издания.
Би съответствало на намеренията на съставителите, ако двете читанки допринесат за познаването на визуалния образ, но още повече за критическата рефлексия върху присъствието на образа в съвременната
социална среда.


Петя Александрова, Калина Гарелова, Ирина Генова, Ангел Ангелов

Доставка
Доставка

  • В рамките на Република България, артикулите, които сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес или удобен за Вас офис на куриерската фирма . Опция за преглед и тест е включена във всяка пратка.

Направените поръчки се обработват в рамките на 1 работен ден /когато са в наличност/. Когато артикулът не е в наличност, срокът за изработка и доставка е в рамките на 10 работни дни. Стандартната доставка между 1 и 3 чифта, но не повече от 2 кг, струва между 4-7 лв., според населеното място на клиента. Разходите по доставка на поръчка между 2 и 5 кг., струват между 5-9 лв., според населеното място на клиента. 

Посочените цени са приблизителни. Те засягат доставки, направени на територията на България, които не отговарят на условията да бъдат безплатни. Всички поръчки направени в делничен ден след 15:30 ч., събота и неделя или по време на официални празници, се обработват в първия работен ден след това.

 

  • Извън рамките на Република България, артикулите, който сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес. 

Доставката се осъществява в рамките на 3-7 работни дни, като цената за пратка до 5кг. е от 30.00 лв до 60.00 лв, в зависимост от държавата, за която ще бъде пратката.

За доставки в чужбина е необходимо предварително заплащане на стойността на поръчаните продукти и доставката с банкова карта или банков превод. НЕ  е възможна опция Наложен платеж!

 

  • След като при нас постъпи заявка от Вас, че искате да закупите даден модел, ще получите потвърждение по e-mail за направената поръчка. Пак по e-mail ще бъдете уведомени за всяка промяна в статуса на Вашата поръчка.

 

* Моля, проверете внимателно коректността на информацията за връзка с Вас. В случай, че поръчаният модел не е в наличност, клиентът се уведомява по телефон или e-mail 

 

* При използване на банков превод, клиента трябва да отбележи и да заплати всички банкови такси за негова сметка!

 

* Разходите по връщането и изпращането са за Ваша сметка. Посочените цени са в лева.

 

  • Имате възможност да разгледате лично предлаганите от нас артикули в нашия Дюкян "На Орото" в гр. София, ул. "Черковна" 64

Красиви елементи

Невероятно допълнение към всяка визия

Съкровище във Вашите ръце

Специализираната литература ще Ви въведе най-пълноценно в магията на българския фолклор!

Вижте повече