Екзерсис на основата на българския народен танц

25,00 лв.

Автор: Маргарита Братоева

Страници: 215 стр.

Издателство: "Пропелер"

 

Тази книга е написана въз основата на дисертационен труд за присъждане на образователна и научна степен "Доктор", която Маргарита Братоева защитава успешно през 2023 г. 

 

"Специфики, структура и методи при изграждане на тренировъчния процес:

  • Актуалността на темата се базира на разработването на принципно нов подход към излседването на българският екзерсис, базиран на фолклорното ни изкуство, разглеждано през призмата на творческата дейност на най-зна1имите му представители и анализирано като свободен феномен.

 

  • Идеята за детайлното и обстойно проучване на българския екзерсис възникна в резултат на дългогодишния ми професионален, творчески и методически контакт с изявени и доказали се във времето творци и педагози

 

  • Смятам, че екзерсисът като структурни модели е достатъчно богат, за да генерира към себе си пове1е от едно виждане за това как да го интерпретираме днес. Към него би трябвало да се отнесем като към широкопрофилна, динамично развиваща се отворена система, чуйто модел е склонен да пречупва и генерира в себе си нови идеи и модели."
Доставка
Доставка

  • В рамките на Република България, артикулите, които сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес или удобен за Вас офис на куриерската фирма . Опция за преглед и тест е включена във всяка пратка.

Направените поръчки се обработват в рамките на 1 работен ден /когато са в наличност/. Когато артикулът не е в наличност, срокът за изработка и доставка е в рамките на 10 работни дни. Стандартната доставка между 1 и 3 чифта, но не повече от 2 кг, струва между 4-7 лв., според населеното място на клиента. Разходите по доставка на поръчка между 2 и 5 кг., струват между 5-9 лв., според населеното място на клиента. 

Посочените цени са приблизителни. Те засягат доставки, направени на територията на България, които не отговарят на условията да бъдат безплатни. Всички поръчки направени в делничен ден след 15:30 ч., събота и неделя или по време на официални празници, се обработват в първия работен ден след това.

 

  • Извън рамките на Република България, артикулите, който сте поръчали се доставят с куриерска фирма СПИДИ до посочения от Вас личен адрес. 

Доставката се осъществява в рамките на 3-7 работни дни, като цената за пратка до 5кг. е от 30.00 лв до 60.00 лв, в зависимост от държавата, за която ще бъде пратката.

За доставки в чужбина е необходимо предварително заплащане на стойността на поръчаните продукти и доставката с банкова карта или банков превод. НЕ  е възможна опция Наложен платеж!

 

  • След като при нас постъпи заявка от Вас, че искате да закупите даден модел, ще получите потвърждение по e-mail за направената поръчка. Пак по e-mail ще бъдете уведомени за всяка промяна в статуса на Вашата поръчка.

 

* Моля, проверете внимателно коректността на информацията за връзка с Вас. В случай, че поръчаният модел не е в наличност, клиентът се уведомява по телефон или e-mail 

 

* При използване на банков превод, клиента трябва да отбележи и да заплати всички банкови такси за негова сметка!

 

* Разходите по връщането и изпращането са за Ваша сметка. Посочените цени са в лева.

 

  • Имате възможност да разгледате лично предлаганите от нас артикули в нашия Дюкян "На Орото" в гр. София, ул. "Черковна" 64

Красиви елементи

Невероятно допълнение към всяка визия

Съкровище във Вашите ръце

Специализираната литература ще Ви въведе най-пълноценно в магията на българския фолклор!

Вижте повече